Kontakt os

Ailefos historie

Ideer kan blomstre og og vokse frem på de mest uventede tidspunkter i livet. I mit tilfælde førte en drøm igennem mange år til starten på min nye produktlinje Ailefo´s Have Plante sæt.   

I mange år havde jeg drømt om, at skabe min egen have fyldt med smukke blomster, spiselige planter, grøntsager, frugter og bær.

Manglende viden, og med nogle halve forsøg samtidig med en travl hverdag, kom jeg aldrig rigtig igang. Det forblev en drøm i mere end 10 år.

I begyndelsen af 2023 havde jeg brug for et “safe-place”, der balancerede en travl hverdag, og jeg vendte mig mod min have.

Jeg blev bekendt med metoden “No-digging” til dyrkning i haven, så mig ikke tilbage, og gik “all-in” på at opfylde min drøm om at skabe min drømmehave.

I vores have havde vi en gammel trampolin og et gyngestativ. Ingen af delene ver blevet brugt særlig meget de senere at af min snart teenager-datter.

Med hendes velsignelse slog jeg et opslag op på sociale medier, om nogle kunne være interesseret i at hente trampolin og gyngestativ. Inden for 2 timer havde vi gjort 2 familier meget glade. Mit haveprojekt var klar til næste skridt, at skabe bede til frø og spirer.

De resultater jeg fik var fantastiske, tilfredsstillende og sjove. Jeg havde fulgt udviklingen af de frø jeg havde passet fra små spirer til nu fuldvoksne planter. Planter, hvor jeg nu høstede lækre grøntsager og de smukkeste blomster.

Den skønneste bonus var også at se, hvor sjovt min datter havde det, når hun hjalp med at høste grøntsager til middag eller bare plukke blomster, jordbær, søde ærter eller brombær fra buskene i løbet af dagen.

Desuden spiste hun med stor glæde grøntsager, som hun tidligere ikke kunne lide, som spinat og rucola salat. Hun havde hjulpet mig med at plante disse frøsorter, set dem vokse og høstede nu resultatet. Der var pludselig ingen ende på, hvad hun var villig til at smage fra verdenen af spiselige planter og grønt i vores have.

Selv chili (de milde varianter, selvfølgelig) er blevet en af hendes go-to krydderier  ved madlavning.

Jeg følte mig så priviligeret og velsignet, at have denne oplevelse med min datter….og herfra begyndte Ailefo´s Have at komme til live.

Hvordan kunne jeg give denne oplevelse videre til andre børn og familier uden adgang til have eller altan.

Ideen med forskellige plantesæt kom ud af dette. Plantesæt egnet til en vindueskarm, en altan og/eller have.

"Det, der driver os, er at alle vores valg giver mening. Vores børn har brug for den kreative leg til stimulering af fysisk og personlig udvikling. Samtidig kræver den tilstand vores verden er i i dag, at vi producerer produkter af allerhøjeste kvalitet. " - Christiane Larsen, Grundlægger af Ailefo

       

 

Find os her