Organic modeling clay can help your child express difficult emotions caused by the pandemic

Corona has now affected us all for a whole year. Numerous lockdowns have forced us to isolate either alone or with only the immediate family. We got to spend more time with our kids, which in these uncertain times indeed also has given us something positive, nurturing our family bond.
Nevertheless the human being is a social creature, mirroring ourselves through relationships with others. To enter into healthy close relationships is a gift never to be talken for granted. They must be valued and nurtured, because they make us, who we are.
In the first years of life the bond to the parents and siblings is sufficient, but as the child grow, social relationships to other adults and children will play an important role in the development of the child’s self-perception.
Our current deprivation of social relationships can cause great psychological distress, anxiety and identity crisis.Adults can much easier express themselves, when it comes to missing our work relationships, leisure activity relations and friends. Our children can have exactly the same frustrations, but without being able to clearly identify and express the core of the deprivation they suffer. Instead, this can sometimes manifest through physical symptoms as headaches and abdominal pain, or the child may show direct sadness.
It is important, we articulate this problem with our children. Showing them, what they feel is genuine, and they do not have to carry around these feeling by themselves.
How can we go about this the best.
Sometimes it can be hard to find a good way to open up.
Creative play is a wonderful way to reach out to your child. Organic modeling clay can help both you and your child to ease into a difficult conversation.
The play does not have to have anything to do with the difficult subject of conversation, but can be a safe companion.
Depending on the age of the child, organic modeling clay can also be used as a tool in the conversation, maybe molding inner emotions, or simply molding figures of the friends and family they miss the most.
Creating sweet gifts for missed friends, baking our organic modeling clay in the oven at 60 degrees and sprayed with varnish after baking, is also a way to help your child to cope with the challenges the worldwide pandemic has caused, depriving us many of our social relations.
Every choice matters. The mental health of our children is the cornerstone of our common future.

Læringstavler kan bruges i kreativ leg med modellervoks

Hvad kan læringstavler bruges til?

Læringstavler kan bruges som supplerende redskab i kreativ leg. De kan sætte gang i fantasien, så barnet selv kan bygge videre på historien.
I kan som forældre tegne læringstavler, der passer lige netop til jeres barn.
Barnet kan også tegne en tegning selv, som I sammen kan laminere og bruge som underlag, når I fortsætter den kreative leg blandt andet med modellervoks.
Barnets tegninger kan på den måde også bevares i mange år frem.
Vi har et udvalg her på vores website (Download her), som I kan downloade gratis, eller I kan blot bruge dem som inspiration til jeres helt egne.
Det er vigtigt at finde ud af, hvor jeres barn er, så udfordringen bliver lige tilpas for den enkelte. Snak om hvilket univers der er sjovt lige nu. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
At få en læringstavle, som mor, far eller de selv har lavet er ofte et stort hit.
I kan lave dem med mange farver eller blot i sort/hvid, så barnet selv skal tilføre farver med andre materialer som modellervoks, maling eller tuscher.
Læringstavler kan bruges til at sætte gang i dialogen. Spørg ind til, hvad dit barn er i gang med at lave. Næsten uden undtagelse vil børn gerne have lov at fortælle, hvilken historie de er gået ind i. Når far og mor byder ind og vil med ind i Fantasia, så er det ren kvalitetstid, der samtidig udvikler dit barn.
De bliver trygge ved at fortælle om deres ideer og udvikler problemløsende evner.
Inklusion af andre bliver også trænet, når far og mor viser interesse og barnet “siger kom med” og viser vej ind i dets univers.
Det er bare at komme igang.
Hvis du som voksen også selv går igang med læringstavlerne, vil du uden tvivl inden længe forsvinde ind i dit eget univers, stresse af og udvikle dine egne kreative evner gennem leg. Kreativ tænkning er brugbar i alle former for job. Bevarer du evnen til leg, er du helt sikkert en af dem på jobbet, der er gode til at finde løsninger på de problemer I støder på i løbet af dagen.

Kaos, dit barns bedste ven

Den dag vi føder vores børn, er deres hjerne indstillet på programmet kaos. Det moderne samfund bruger resten af livet på at skabe system og kontrol i hjernens funktion og processer, forsøger at skabe orden i kaos.

Ifølge den finske hjerneforsker Matti Bergström kan samfundets behov for kontrol, have store konsekvenser for menneskets og vores alle sammens fremtid.
Han mener, at vi bør bevarer barnets kaos i os, værne om det og pleje det gennem livet. Det er i barnets kaos, at al udvikling og kreativ tænkning ligger. Kontrollerer og undertrykker vi kaos, hæmmer vi samtidig menneskets mulighed for udvikling af evnen til kreativ tænkning. En kreativ tænkning, der ligeledes kan sidestilles med evnen til at tænke selvstændigt og problemløsende.

Den frie kreative leg er med til at bevare kaos, og viser vejen til de ideer vi endnu ikke har fået. Jo mere ukontrolleret (fri fra voksenlogik) legen er, jo mere gavnlig er den for forståelsen af verden omkring os. Dette gælder hele livet igennem.

Jo mere vi leger, jo bedre er vi til at forstå og bearbejde de indtryk vi får, og bruge indtrykkene til personlig udvikling.

Det er en fornem opgave for os som forældre, at give vores barn rum til fantasi, skabe rammerne for kaos, så kaos kan få lov at leve. Hvordan gør vi det bedst?

Den voksne logiske tænkning og styring må parkeres for en stund. En åben nysgerrighed og tro på at alt er muligt vil styrke dit barns selvtillid igennem fantasiens univers og derved barnets tro på sig selv.
Deltager du som forældre i legen, vil du udover at styrke dit barns og din egen evne til at bevare kreativiteten, desuden samtidig styrke dine barns sociale kompetencer. Evnen til at dele, inkluderer andre, og give plads til andre input end sit eget.

De fleste af os har lært at kaos skal kontrolleres, vi skal selv være den styrende enhed, der derved holder stress nede og samfundet høje tempo i kontrol.

Men hvad ville der mon ske, hvis vi slap kontrollen for en tid og lod kaos blive vores bedste ven i en lille kreativ ustyret luftboble samme med vores barn.
Hvis du spørger mig, ja så tror jeg faktisk at vi vil blive endnu bedre til at holde stress på afstand og bedre til at takle det moderne samfunds høje tempo.

Derfor lyder dagens anbefaling herfra: Smid styringen, omfavn kaos, kast dig ud i kreativ leg og de uendelige muligheders univers samme med dit barn. Skab rammerne og sørg for at der altid er adgang til den lystbetonede kreative udfoldelse. I kunne for eksempel starte med vores modellervoks.

Velkommen til Ailefos Blog

Velkommen til Ailefos blog

Kære læser.

Ailefo har i dag premiere på vores blog. Her vil jeg skrive indlæg, jeg finder interessant at dele med dig. Det vil ikke altid kun handle om økologisk modellervoks. Jeg vil favne både lokalt og globalt fra Ailefos egne læringstavler til klodens miljømæssige udfordringer.

Fra jeg startede min rejse med Ailefo for lidt mere end 2 år siden og til nu, har både Ailefos modellervoks og jeg udviklet os sammen side om side.

Min datter og jeg er nået frem til et helt fantastisk produkt af høj kvalitet, jeg er utrolig stolt af, både med hensyn til allergi- og miljøvenlighed og design, og som nu forhandles i flere forskellige lande både i- og uden for Europa.

Jeg selv har gennemgået et skift af mind-set fra en sygeplejerskes dagligdag til selvstændig iværksætter. Jeg trives om en fisk i vandet hver dag, når jeg beskæftiger mig med den virksomhed, jeg selv har skabt, og de grønne værdier den og jeg nu repræsenterer.

Når I stifter bekendtskab med Ailefos produkter, er det af stor betydning for os, når I fortælle os om jeres oplevelser. Vi bruger hver og en af jeres tilbagemeldinger i vores fortsatte udvikling af produkter, så vi sammen kan blive ved med at hæve barren for høj kvalitet på alle niveauer.

Jeg glæder mig til at udvikle nye produkter, udvide vores sortiment, og slå Ailefos navn fast med syvtommersøm i hele verden, som et brand af hobbyprodukter af meget høj bæredygtig kvalitet.

Hvis der er emner, som du godt kunne tænke dig, at jeg tager op på vores blog, så er du velkommen til at skrive til på info@ailefo.dk

Rigtig god weekend.

Christiane,

Ejer af Ailefo