Fakta om Ailefo økologisk modellervoks

Økologisk modellervoks


Ailefo økologisk modellervoks indeholder 98% økologisk certificerede råvarer af høj kvalitet. Alle vores økologiske ingredienser er mærket med EU´s økologilogo, det grønne blad. Desuden kommer 90% af vores råvarer fra lokale leverandører på Bornholm. Ailefo´s økologiske modellervoks var det første økologiske modellervoksprodukt på det Europæriske marked.

Allergivenlig


Ailefo Økologisk Modellervoks indeholder ikke parfume eller parabener. Alle olier er testet fri for parfume allergener. Vi bruger ikke æteriske olier, da disse er allergifremkaldende. Konserveringsmidlerne er alle milde og fødevaregodkendte. Modellervoksen er plantebaseret, og indeholder ikke nødder, spor fra nødder, soya, æg, eller mælkeprodukter. Vores modellervoks er ikke glutenfri. .

Forlæng modellervoksens levetid


Olierne overføres til hænderne, og giver en god beskyttelse af huden undervejs i legen. Derfor forsvinder olierne også med tiden fra voksen. Du kan forlænge modellervoksens levetid ved at ælte almindelig madolie i, når den føles tør. Du kan med fordel tilføre lidt madolie en gang i mellem efter legen er slut. Så er modellervoks genoplivet og blød, klar til næste gang I skal lege. Hvis I glemmer at sætte låget på, eller modellervoksen begynder at smuldre lidt, så er det tid til at tilføre til madolie.

Naturlige råvarer


Ailefo økologisk modellervoks er produceret af naturlige råvarer. Dit barn kan smage modellervoksen, som dog heldigvis ikke smager godt.

Bag modellervoksen i ovnen


Du kan bage dine fine figurer i ovnen på 60 grader, til figuren er tør. Hvor lang tid afhænger af tykkelsen på figuren. Prøv dig frem. Efter bagning kan du afslutte med at spraye med en hobbylak. Det giver figuren en fin blank overflade og forlænger holdbarheden yderligere, men kan dog godt undlades. Du kan også lade figurerne lufttørre, men her får de nemmere sprækker, mens de står og tørrer op.

Farvet med naturlige farvepigmenter


Ailefo økologisk modellervoks er farvet med naturlige farvepigmenter. De naturlige farvepigmenter sikrer en høj grad af allergivenlighed, samt for os et naturligt bæredygtigt valg af råvarer ved brug af klodens egne ressourcer.

Bæredygtigt tilbehør


Alt træ i vores tilbehør kommer fra bæredygtig træproduktion. I den bæredygtige proces bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er der sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn. Vores tilbehør er bæredygtigt mærket.

Økologiske planteolier


De særligt udvalgte økologiske planteolier gør, at Ailefo økologisk modellervoks føles ekstra blød. Selv små hænder har nemt ved at ælte og forme modellervoksen. Olierne giver desuden hænderne ekstra pleje og omsorg under leg. Alle vores olier er testet fri for parfume allergener.

Miljøvenlig emballage


Ailefos emballage er miljøvenlig med tanke på genbrug og genanvendelse. Vores paprør er lavet af 100 % genbrugspapir, og etiketten er påsat med vandbaseret lim. Bøtterne inde i vores paprør er lavet af PP plast, hvilket er nemt at genanvende. Vores store bøtter er lavet af hvid pp plast og etiketten er påsat med vandbaseret lim, så det tager mest mulig hensyn til miljøet, og materialerne nemt kan adskilles i genanvendelsesprocessen. Ailefo er medlem af miljøvenligpakning.dk Før du bortskaffer vores små plastbøtter, kan de anvendes til opbevaring eller andet i din dagligdag. Bøtterne tåler mikrobølgeovn, fryser og opvaskemaskine.